Gott nytt och väck med håret!

Nyårsafton.

Vad har alla för spännande planer för dagen då?

Här blir det faktiskt som det ser ut nu, väldigt lugnt. Vi har velat lite i en vecka hur vi ska göra om man ska orka angagera sig i någonting och vi kom fram till att vi fan ska ha mys hemma själva istället. Sen kanske ta sig ut och se lite folk om inte annat blir det ju iaf ut och kika fyverkerier :)

Men jag kan visserligen inte lova att vi kommer ut efter att den middagen vi ska äta. Haha. Fråga mig inte hur jag tänkte men god vad mkt mat!

Till förrätt blir det en halva hummer (dock en mindre) Avokado halvor med gambaräkor och vitlöksbröd. Mm! Eftersom vi ska äta så jävla mkt och iaf jag tänkte hålla mig hyffsad nykter tänkte jag göra en bål, fömodligen utan sprit, med lite carambola, lime, jordgubbar, ja får se vad mer man hittar här hemma.

Efter det har smält sig blir det helstekt oxfile täckt med potatisklyftor, vitlöksmör och med bea och sallad till.. Här kommer nog ölen in i bilden ;)

Sen efterrätt har vi hur mkt camemert som helst! Så ost och kex, två sorters sorbet, jordgubbar, vindruvor, melon....

Hur i helvete ska vi få i oss allt???? Hahaha.


Vet inte riktigt om jag ska orka göra någon nytta idag innan kvällen, men nu blir det iaf ansiktsmask och lite vaxning av ben!


The road we choose...

Tänk hur annorlunda man hade kunnat leva sitt liv.. Hur annorlunda man kunde ha hanterat sina val och vilka stigar man hade kunnat utforska istället för de upptrampade man tog.

Lite sentimental såhär på kvällen då jag kikar igenom bilder på allt och alla på FB. Hur hade mitt liv sett ut med tjejkompisar? Ja, jag har tjejkompisar, men jag kan nog räkna dem på en hand. Har aldrig haft det där som många har att man kan ha tjejmiddag med fullsatt bord, att man var ett tjejgäng i skolan, att man hade en handfull med tjejer att prata smink, kläder och fixa hår med. Jag var visserligen aldrig intresserad av detta när jag var yngre då jag ända sedan krypstadiet drog mig till killar, men ÄNDÅ. Hur hade man varit då? Hade man vetat hur man skulle matcha kläderna? Vetat hur man kunde ha håret förutom i tofs? Jag vill veta. Nu vill jag veta. Men nu känns det som att det är för sent. Det är för sent att binda de banden som knöts under tonåren. Tonåren som aldrig kan komma tillbaka.

Hur hade det sett ut om jag inte hade varit tillsammans med Kenny under perioden 15-20? Hur många gånger hade hjärtats krossats? Hade jag varit lyckligare? Hade jag ens levt idag? Hade jag bott kvar i detta kalla land? Hade jag fortfarande lagt på mig det jag gjorde? Hade mina värderingar varit annorlunda? Här kan frågorna göras oändliga. Det är för fan de fem viktigaste åren under uppväxten.



Hur skulle mitt liv sett ut om jag hade tagit mig i kragen och haft kontakt med resterna av "min familj"? Hade jag haft två lillesystrar som jag stolt kunde säga att Vi är systrar över? Klart, vi kommer alltid att vara syskon, vi har ju samma pappa. Men inte syskon såå. Jag kan inte bara ringa och säga hej det är jag, hur mår du? Det är något jag har funderat väldigt väldigt mycket över på senaste tiden och jag ångrar mitt beteende. Vi är alla så pass stora nu att vi inte behöver beblanda pappa i allt vi gör. Men jag är feg.

Med allt detta kommer jag att tänka på Soffan. Saknar min tjej. Min lillasyster som inte är min lilla syster egentligen, men som ändå är närmast syster. Huga vad vi har bråkat under åren. Eller nä det har vi inte. Jag har varit svartsjuk och grämat mig många gånger över henne, that´s the truth. Haha. Men jag skulle aldrig byta henna mot allt i världen!

Oj, nu snurrar det mycket här borta. Kanske ska försöka mig på nyårs löften i år. Bättra på allt jag är missnöjd över. Det kanske ändå inte är försent för allt...? Klarade ju årets löfte med rökningen! Det satt långt innne, och tog ända fram till oktober, men jag slutade!!

Dock så jävla sugen nu, finns det någon bättre tårstrypare? Nää....

Santa´s here

Ännu en gång har man lyckats ungdå att trycka på "min blogg" knappen uppe i webbläsarn.. Har inte haft någon ork eller lust alls om ärligheten ska fram.

Har haft tre underbara dagars ledighet nu och jag och Danne har verkligen bara varit. Segat på morgonen, Åkt runt och shoppat lite, Degat på soffan och kikat massa film, Ätit bara mums.. Och absolut inge stress! Helt underbart. Inge stress, inga måsten, inga tider att passa.. Fy fan vad det var behövligt. Att klockan sedan ringde 05 imorse för att tvinga mig och gå upp till arbete var inte lika kul.. Fortfarande som ett lik och fryser som aldrig förr =/

Julafton var för övrigt helt underbar. Mest för ledigheten tror jag faktiskt. Skulle ju egentligen ha arbetat mellan 06-13 (ingen big deal egentligen, förutom det lilla att hela släkten åkte ut till landet, en ö, och båten gick 10 på morgonen) Så min dag 23 var ingen höjdare. Var så himla knäckt. Spruta tårar påväg till jobbet, innan jobbet, i lunchrum, i butik, det var liksom inte hejdbart! (kan ha något med att det var dags för den veckan också... =P ) Hade givit upp allt hopp när jag hamnade i lunchrummet med några kollegor. De pratade jul och jag var jävligt bitter och svor=P Och som en tidig julklapp och mirakel står Tobbe på sig och övertalar the boss att han kan ta min plats! (jag hade tjatat i veeeckor på att få någon annan att jobba, men enligt högre makter tycktes det inte finnas några värdiga) Måste inflika att Tobbe ville jobba den dagen och skulle egentligen ha gjort då han går på mitt schema men hade "fått ledigt"...

Skoja inte att detta gjorde min dag!! Hoppade på Tobbe, plöjde sista pallarna som inget alls, log mitt bredaste leende till jag la huvudet på kudden, och det bara sprudla i hela kroppen! Jag fick följa med till landet! Jag slapp sitta ensam i väntan på att Danniboy skulle komma hem från sitt förmiddagsfirande! Jag får en riktigt julafton! JA! :)

Julen har alltid varit viktigt för mig och har stor betydelse, men i år. Vet inte vad som hände. Blev som besatt typ! Det blev heligaste heligaste av allting. Vet inte riktigt hur jag ska förklara... Men blev en viktig dag helt enkelt! =P ...Och den levde upp till förväntningarna ;)

Alla haft en bra jul btw...?


The lucky bastards :)

Snacka om att vakna på rätt sida idag! :)

Vaknar.. Masar mig upp ur sängen med ett leende på läpparna(!) Upptäcker att vi inte har någon fruksot hemma (Läs: Emelie glömde handla igår) Jaha.. Men leendet är kvar och efter lite fix i köket fick man lite i magen iaf. Ger mig ut i trafiken.. Fastnar 45 min (!!!) stillastående i bromma. Olycka. Blir Emelie arg? Blir hon lite frustrerad och skriker? Nä, Leende går till öroren och hon sjunger med till radion. (?!) Jobbet har bara rullat på och jag har nästan bokstavligt talat hoppat fram hela dagen! Har hunnit med massor, haft lite motgångar men bara lett lett lett. Helt sjukt.

Pata var vek och dissade mig på gymmet idag.. Jaha. Simma. Jag vill simma!! Vill någon simma med mig? Nä. Promenad? Nä. Det sluta med att jag hamna på gymmet iaf och körde 40 minuter kondis. My god. Förstår fortfarande inte riktigt hur jag palla och särskilt inte hur jag kan sitta hyper i soffan nu??? Så sjukt rastlös och så sjukt sugen på att göra något. Promenad?? Ngn?? Haha. Jäklar. Tror inte jag ska träna såhär mkt. Endorfinet bara sprudlar i hela kroppen :) Danne kan garantera sig våde ett och fler påhopp när han kommer hem. Åh. Hillehill :)


Maten står på spisen och idag serveras det tonfisk med quinoa/röda linser/gröna linser.. Mmmmm

Kryssen med stort K

Håller på att städa här hemma och tog mig i nacken och packade upp väskan från FÖRRA helgen, då kryssning stod på schemat. Vilken helg det var alltså. Så sjukt kul =D

Hursom hittade jag koskenkorva blueberry burkar och chilinötter.. Tror ni man vart sugen? Åh. På lördag åker de med till Jea. Mums! Lite av de godaste man kan dricka just nu tror jag. Inte lika söt som cider men godare än grogg. The perfect match helt enkelt! Varför kan man bara köpa dem på båten för? Suck. Någon som ska åka snart? :)

Vad ska man säga om kryssningen då? Måste nästan printa ner lite annars är väl allting glömt imorgon;)

*Danne somnade SENAST halv elva fredagen. Han gick ut hårt under middagen och runt 22-22.30 hjälpte jag honom ner till hytten. Under tiden att jag la honom i sängen, klädde av honom lite, jag gick på toa, så sov han.

* Ungefär en halvtimme, max en timme efter så hade även Christian däckad. Ingen vet när han försvann eller vart och hur han försvann, men han däckade välförtjänt innan 24 iaf. Han var nog den som gick ut hårdast med att hälla i sig första ölen på vägen mellan bilen och terminalen.. Hur långt är det, fem meter?? =P Sen gick det bara mer utför under middagen ;)

*Jag och Danne (Sen även christian, jenny och stefan) hade en livlig diskution om hur okej det är att sex med dvärgar. Är det otrohet? Är det okej att ligga med en manlig dvärg? Varför inte en kvinnlig? Simon dokumenterade detta så snällt med en videofilm och kommer den i min ägor lovar jag att slänga upp den här ;) 

* Simon bar en prästskjorta hela kryssningen och fick utstå ganska mkt konstigt folk. Haha!

* Öland kan man nog skriva en bok om och det första han kläcker ur si vid middagen var till våran 50taggare till servitris, kommer du till min hytt sen eller? Jag bor i 9277. Absolut! Jag slutar elva! svarar hon......

*Christian springer på en kille från Ingarö i terminalen.. Jag springer på en gammal kompis från värmdö.. Christian och Dannes gamla skolkompis jobbar tydligen i baren på båten... Jag springer på ÄNNU en gammal kompis från  värmdö.. På väg fram till honom i en av barerna springer jag på min PAPPA! My god. Alla som känner mig vet vad detta innebär. Och han är ju nykter numera.. Nykter på en kryssning där jag ska dricka allt annat än alkoholfritt. My god.

* Öland puttar i Speedy och Cissi i poolen men kläder, mobiler, allt.

*Simon ramlar/hoppar/klättrar på dansgolvet så han rasa ner några meter rakt i räckerna och kommer inte upp ur sängen dagen efter.. Ganska tilltuffsade revben blev resultatet...

*Danne, Jenny, Chrille och Stefan får för sig att ha böghög i korridoren. Simon dokumenterar även detta. ALLA inblandade hade skador i form av blåmärken, brännskador, nackont dagen efter...

Ja, kan nog hålla på i evigheternas evighet..

*Dagen efter var det såklart bara på´t igen och vi var alla toknyktra när vi klev i land kockan 15.00 lördag dag. Host. Vi drog för övrigt vidare på 25års fest sen..  Jorasåatt :)


Drop dead

Jäklar vad lätt man kan missa saker som händer bakom ens rygg. Och nej, nu pratar vi inte om skitsnack ;)

Jag och D satt och kika på Filip och fredrik när vi hörde sirener utanför. Hade man bott kvar på värmdö hade man sprungit till fönstret och tittat med ögon stora som globen efter vad som hände. Men nu.. Nä, nu när bor man i tuffa Råcksta där polisbilarna cirkulerar för fullt reagerar man liksom inte på samma sätt. Och på det viset var det igår.. Klart man hoppade till när man hörde sirenen, det kommer man väl aldrig ifrån? Men sen var det inte så mycket mer med det..


Satt och läste tidningen idag under lunchen och jag bläddrar igenom aftonbladet med vant öga.. Tills denna artikel kommer upp. Jag behöver inte ens läsa rubriken för att känna igen huset. I know that building! Och framför allt huset bakom!! Jag bor ju för fan där!

Det var alltså därifrån sirenerna kom. Visst att det var på andra sidan det stora höghuset, men som ni ser är "garagegången" precis där och vi ser ju rakt igenom den.. Hur kan vi inte ha sett alla dessa folk? Nu är det ju ingen bild på nätet kom jag på.. Men i pappersformen var det! ;)

Ja vad säger man.. Det var bättre när man rökte, då hade man koll på grannskapet ;) Haha

Beslutsångest på höög nivå =P

Dagens dilemma.

Tror att jag spenderade en halvtimme i lilla coop extra när jag skulle handla bacon till middag. Bacon var det ENDA jag skulle handla.. Mm, joda.

Väl där inne kom jag underfund med att ja just det, har ju faktiskt inte ätit lunch idag. Detta kom jag på mitt framför the noodles. Jag gillar inte nudlar sådär egentligen, eller jo, det är gott första tuggorna men mättande? Inte ett dugg. Men endå var jag så sugen. Vad skulle jag annars äta liksom? Åh, spaghettiringar var jäkligt länge sedan! Då jag inte hittar i denna butik granskar jag VARENDA hylla efter detta. Vart fan kan de vara? Borde logiskt stå med ravioli. Men vart sjutton står det då?? Efter att ha gått systematiskt hela vägen upp genom butiken hittar jag de nästan längst ner, såklart. Eller jag hittar snarare raviolihyllan. Tror du de har spaghettiringar? Tror du det finns någon att fråga? NOPE! Jaha, back to the noodles. Men njä.. Grillad kyckling då! Det är ju jätte gott. Kan ju köpa en halva. Tror ni det finns? Nä såklart inte. Trots skyltar stora som berg i hela butiken. Fanns EN hel kvar vilken norpades mitt framför ögonen på mig och sedan bara kycklingtuttar.. Nää. Jaha... Back to the....

Men! På min väg till uppgivenhet finner jag tomtegröt! Ja! Men den lådan var också tom.. Bara en kilos och det känns lite väl att ta i.. Men! Den finns en full låda bakom.. Yeej! Så har precis ätit varm tomtegröt med jordgubbsylt och mjölk.. Mumma!

Snacka om att krångla till det ;)



Jävla skit!

Hela dagen har jag längtat efter denna tidpunkt då jag hade tänkt mig en varm kopp te, kardemummaskorpor med ost och krypa ner i soffan framför teven. Tevattnet står på spisen och uppladdningen är klar. Tror du vi har någon ost hemma ? Tror du vi har något pålägg överhuvudtaget? Nä! Bajs!


Myspys

Tänk vad alla olika ting har betydelse för en.

Har precis packat upp den sista julen här hemma och jag har myst mig bort både en och flera gånger under kvällens gång. Nu står det tomtar i alla hörn, adventstakar i fönstrena och den enda ljuskällan jag har är värmeljjus. Mm, mys!

Men när man packar upp allting återvänder alla minnerna från förrgågna åren. När jag flyttade hemifrån för många herrans år sedan så gav mamma mig en kartong med julpynt så jag kunde ha till min första "egna" jul. Samma saker ligger kvar i samma låda som jag packade upp idag. Att plocka upp den där ljusstaken som man så väl kommer ihåg från när man var pytterytt eller änglaspelet som man älskade att sätta ihop och som pinglade vackert på spisen.. Eller tomten mamma virkade till mig när jag var bäbis eller tomtetavlan jag broderade... De där små tomtarna som egentligen är fula som stryk men som man liksom ALLTID haft... Åh, kan inte säga annat än mys! ...Och att jag saknar Mami ♥




Och mera piss på att jag ska jobba på julafton... *gråter floder*

RSS 2.0