Mammagris är bara försmaken

Alltså man kan ju undra vart världen tar vägen. Jag visste att det var illa ställt med dessa människor. Men såhär?? My god. Hur i helvete kan man bete sig som man gör? När ska man växa ifrån sin treåriga psyke och inse att man faktiskt är långt över trettio och bete sig som det? När ska man inse att man har en egen familj och liv och kanske inse att man inte är tre år längre och kan "styra" sin far? När ska man inse att sin far har ett nytt förhållande med en underbar kvinna? Tydligen tar det mer än 14/15 år. Helt sjukt. Jag skulle verkligen vilja veta hur saker tar plats i deras huvuden. Hur är tänket? Hur ser de egentligen på saker och ting..? 

De senaste bomberna slog ju nästan rekord. Hur störda får folket vara??

Nä jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva, blir lika häpen varje gång jag kommer in på det här. De slutar liksom aldrig att förvåna.

Soffläge

Ledig dag förknippas ofta inte med ledighet utan de underbara sysslorna som att plocka undan i köket, diska det man lyckats fylla diskhon med, sätta igång en diskmaskin, tvätta, hänga tvätt, städa, handla.. Ja alla de roliga hemmasysslorna =/ Och denna dag är inget undagtag. Lyckas sova till 10.20(!) och sen var det bara att hugga in. Diskmaskinen är snart klar.. Köket är rent.. Tvätten är precis igång satt och jag måste nu hänga undan tvätten som tar upp torkstället.. Och jag ahr tagit en lång välförtjänt dusch. Nä nu ljög jag. Lång blev den inte alls. Det är inte att rekommendera att duscha samtigigt som man kör tvättmaskinen! Säkert inte diskmaskinen OCKSÅ. Kallt, lagom, kall, het het! Kallt.. Ja tror ni vet hur det fungerar..

Dock med detta avklarat för dagen med sig lite roligare ting. Ska fika/träffa Mimsan snart och sedan blir det träning med Pata. Även DH ikväll och ska försöka hinna med lite annat joks ;)

Pengarna rinner genom fingrarna...

Så jäkla bra! Så nöjd :)

Japp, emelie har spenderat pengar igen.
Eller tekniskt sätt kommer jag att spender pengar om 14 dagar ;)

Jag har nu inhandlat julklappar till kidsen. Till min sötis Isabelle, till kusinerna Nattis och Fille, och till Mållgans sötnosar Matilda coh Flisan. Så jäkla skönt! Har hittat massa kul för denada pengar. Det blev allt ifrån hoppbollar, kritor, munspel, klossar, bollar, bilar, pysselböcker.. Oh, nöjd :) Blev ungefär tre klappar var för dem, och med moms, frakt, faktura samt lite julsaker till mig (papper, snöre, adresser, servetter) blev det utslagen 138:- per unge. Hur underbart är inte det?? Det kan inkludera en mogen present till Danne också;) Haha.

Känns så bra. Klapparna börjar ta sig! Fy fan vad skönt det ska bli att slippa den där jätte stressen veckan innan the christmas eve..! Inte många kvar nu på listan.. Dock de svåraste =/



Lite av det som knappades hem...


Sins #1

Jag tror jag måste börja inse att jag har ett problem. Jag är shopping galen. Helt ärligt. Spelar ingen roll om det är kläder, smycken, SKOR, smink, småsaker, mat, presenter, onödigt, ALLT! När man till och med börja hetsa efter att handla egentligen iingenting utan bara känner att jag måste handla någonting! Då vet man att det är fel.

Har varit vaken tre timmar drygt och har redan snart spenderat en tusenlapp. På vad? Jadu.

Va och luncha med Pata. Han bjöd då jag hade en innestående. Yes. Jag som i princip inte har några pengar, hade väl 499:- på kontot den andra eller hur var det Mimmi? =P Så det var ju perfekt. Iaf lite pengasparande men ändå möjlighet till lite socialt...

Åker till Coop efteråt för att "bara" handla frukost och lite som behövs till fyra dagars middag/matlåda. Inte de big ones utan bara smått som mjölk, creme fraishe, mat.grädde etc. Och lite grönt. Inge märkvärdigt alltså.

Hur kan då kvittot sluta på 700?

Fröken Emelie kommer underfund med att hon behöver schampoo och balsam hem. Okej. Vad ska vi ta? Schampoot är givet då Danne bara vill ha ett och det är bara att gilla läget. Balsam då? Finns en ny produkt med tio kronor rabatt om man köper två.. Go for it. Sen behöver jag hårinpackning om inte mitt hår ska falla av oh min frisör halshugga mig. Bara att gilla läget.

Sen hamnar vi på prylavdelningen.. Vi behöver kuvert hem. Okej.. Köper små.. Fast behöver c5 också.. Tar de med.. Blyertspennor.. Sudd behöver jag fast jag vet att jag har en hel låda hemma som jag inte orkar leta upp. Tar en pennväsare också för dom tusen man har är inte finnbara de heller.. Jahapp.

Åh titta, pepparkaksburkar, jätte söta, 149:- för tre stycken tripp/trall/trull... Ah men jag ska ju baka med mormor på torsdag så det behöver jag ju. Kan ju få gratis platslådor på jobbet men det är ju inte samma sak. Nädå. Dessa skulle göra sig så fina på bänken hemma... Hrmf! Dock var jag riktigt duktig och ställde tillbaka ett par ljus jag hittade..

Men så hittar man ditten och datten, åh billig lax, oh billig korv...  Man är ju körd liksom. Hur fan kan jag handla för pengar jag inte har?? De pengar jag nu har på kontot är från min egna "bilbuffert" jag gjort då det är väldigt skönt att slippa lägga ut på service eller om något skulle hända.. Och det är ju inte så att jag kommer att betala igen det nästa månad då det komer handlas julklappar för hela slanten.

Hur gick det med det egentligen?? Visserligen beställt/fixat ganska många julklappar, men alla kommer iallafall hamna på november lönen. Det jag skulle slippa. Åh

Snacka om att blunda och springa från problemen. Undra när den osynliga betongvägger dyker upp som man kommer kaboom-krascha i?


Nä vad säger ni, kanske man ska ta och beställa hem lite fler julklappar när man ändå är på hugget...

Spiken på huvudet

Usch nu har jag varit sådär dålig igen. Är ju visserligen dålig i dubbelbemärkelse så det kanske är liiite okej iaf.

Det har funnit så mycket att skriva om att jag nästan blir förbannad på mig själv för vad jag går miste om att utrycka mig om. Gah.

For example;

Jag har sagt upp mig.
För första gången i mitt liv har jag sagt upp mig. Jag har lämnat min trygghet jag haft på min arbetsplats sen -03. 03!! Det är länge det..

Var på kalas i fredags
och kunde inte längta mer till sommaren! Jävla bilar

Var på tjejmiddag i lördags
och hade jätte kul trots att jag inte ens kände hälften av folket ;)

Jag har insett att jag har problem när jag dricker
.. Vad hände liksom? Varför gör jag alltid så?

Jag har testat att vakna upp ensam och lämnad i sängen
.. En känsla jag inte önskar någon...

Jag har gråtit bort min nästäppa
. Svårt mkt effektivare än nesteril! Men jag vet inte om jag vill rekommendera det?

Jag ligger nu sjuk i sängen
med illamående, rapningar och jag börjar just känna av lite halsbränna..

Lovely

Inte ett inlägg som alla andra...

Ååhh. Jag missade det. Jag missade ögonblicket som jag väntat på sedan man skrev inlägg 933 typ. Eller något.

Jag skrev precis mitt 1000 inlägg och vad skrev jag om? Jo om hur jag hade diskat och får äta mig tjock. Bra Emelie. Fy fan vad stabilt.

 

Men för vad det är värt;

Yeyy! Jag är en skrivnörd som har fått några stackars satar att följa mig i mitt eviga velade om vardagens tråkiga vägskäl. Jag lider med er.

=D

 


Duktig tjej!

Fan man har lyckats med lite saker denna dag med. Plötsligt blev klockan 19.30 och här sitter jag efter att jag "bara" tog det lite lungt ett tag.. Haha. MEN! Kan med glädje boka av en del saker på listan

Lunch med Pata - Check
Diska - Check
Plocka undan hemma -
Tvätta bilen - Check
Träna - Check
Fixa bilder till Lena - Check
IrocDanne sidan -
Julklappar -
Vaxa benen - Check

Dannes sida är ju faktiskt ingen större jätte bråska med, även om jag vill ha upp den snart, men den går ändå att pilla lite på varje kväll istället. Städa hemma kan man ju göra ågon annan dag. Slipper jag mer än gärna ;) ..och julklappar borde ja väl hinna kika runt lite på innan ugly betty här klockan 20. Åh! Apropå det får jag alltså snart snart äta sooocker! Har efter träningen (Typ 15.00?) varit så SJUKT sugen på något sött.. Tänkte att jag skulle få offra mig lite till Betty. Yey =D

Jag skulle nog vilja påstå att jag är experternas EXPERT på att komma med undanflykter. Hahah!


Orkar man...?

Jaha. Vad fan ska man göra av denna dag då? Ledig i allra högsta grad och har ingenting planerat. Självklart har man saker man egentligen mååste göra och som förmodligen kommer bli det man gör också.. Blä.

Vad står på schemat då?

Lunch med Pata - Check
Diska -
Plocka undan hemma -
Tvätta bilen -
Träna -
Fixa bilder till Lena -
IrocDanne sidan -
Julklappar -
Vaxa benen -

Orkar man göra allt detta? Hum.. Ytterst tveksamt ;) Varför är man egentligen aldrig ledig, när man är ledig? Skulle vilja ha en dag när man bara kan ligga på sängen med en korsordstidning eller ett stort pussel framför sig och bara njuta. Inte ha de där i bakhuvudet att jag måste göra ditten, måste göra datten.


Men kanske ska ge mig i kast att hugga in på något utav det iaf... Borde inte vara laglig att ligga på soffan längre =P

Yeeey! ... And then we are back!

Kan ha haft den bästa dagen ever igår!

Har de senaste dagarna, veckorna kanske till och med? Varit i jordens svacka eller dylikt. Jobbat hela dagen helt monotoniskt. Inte brytt mig om ett piss, varit otrevlig(!) och bara lunkat fram i en mörk dimma. Man har satt sig i bilen hem, träning har inte varit att tänka på då man däckat i soffan utan ork att ens tänka på middag och fjärrkontrollen ligger på bordet utan att man orkar nå den. Sen har man dragit sig fram på golvet till sängen för att totaldäcka fram till morgondagen. Kul? Inte ett skit faktiskt.

Men igår vände det. Eller något..

Morgonen flöt på i samma takt med jag tror det var Mickes magiska finger som satte prägel på min dag. Efter det flöt det på hur smooth som helst! Visserligen bara ett stenkast på vägen till det jag vill men ändå. Jag fick som jag ville, jag kunde få åstakomma någonting! Helt uppe i det blå flög jag hem, sprang ner till gymmet för träning med Pata som var läänge sen. (Nog hela två veckor:O ) hade sådan sjuk energi! Körde vanliga uppvärmningen och dubblade den en gång.. Var sugen på att trippla den, men vek mig för annat.. Och alla övningar som jag alltid gör, som alltid är lika jobbiga, bara flöt som jag vet inte vad! Det bara sprudla i hela kroppen och jag ville inte gå därifrån.

Men allt roliga har sitt slut och jag begav mig hemmåt. Danne fick nog spasm på mig ett flertal gånger då jag hoppade fram i lägenheten, bus-frö generna sprudlade, och konstiga ljud som inte borde existera i folkmun bara hoppade ur mig. Sen var jag i extas fram till halv tolv någon gång då jag tllslut kunde sluta mina ögon. Helt sjukt. Vad var det i min lunch egentligen? Hahaha. 


Lilla Toffiloffan

Tänk att de ting som vi tog för givet och som vi egentligen inte trodde vi hade allt för mycket känslor för, kunde göra sig så miste. Pratade med Mammut igår kväll och hon förklarade att Tofflan (Mormors lilla hund. Och japp, det var jag som döpte henne. Haha!) var risig och att mormor var orolig och det lät som på henne att veterinär besöket idag kanske skulle bli det sista.....


Tänkte inte mer på detta och slummrade gott. Prata med Mammut imorse igen och vi diskuterade utvägarna.. Ringde mormor för att visa att jag fanns och sa att allt skulle gå bra. Jobbade på hela dagen och när dagen led mot sitt slut tänkte jag åka förbi mormor påvägen hem.. Mamma lovade att höra av sig när hon fick reda på vad som hänt och när jag inte hade ett enda missat samtal efter arbetsdagens slut och ingen svarade när jag ringde beredde jag mig på det värsta. In i affären igen och handlade mormors favoritkakor och mumsiga pikantbröd. Socker och choklad är bästa medicinen ;)

Styrde mot Mormors hus och jag kände hur nervös jag blev. Hur skulle det vara att ringa på och ingen hund skällde som hon alltid gör? Sitta där i soffan och inte ha någon som gläfsar runt i 180? Ingen som tigger när man mumsar kakor? Och framför allt ingen slemmig tennisboll uppkörd i knät så man blir blöt ända in på huden? Klarar jag av att se mormor gråta? Min mormor som betyder mer än allt. Att se henne ledsen går inte. Jag kommer bryta ihop.

Okej, djupt andetag. Tunga steg uppför trappan. Stannar utanför dörren. Står där några sekunder och bara försöker få kontroll på andningen. Min lilla Tofflan. Min tofflan som jag och Mammut åkte och handla till mormor för ca 12 år sedan. Min lilla toffla som kom framskuttandes till mig på skakiga ben bara några veckor gammal. Min lilla gris med knorr på svansen som en liten kulting. Min lilla gris som vägrade bli klappad på öronen av alla förutom lilla jag som fick dra i dem hur mkt jag ville..

Djupt andetag och plinga på klockan.

Vad hör man?
Jo hennes ettriga skall eka mellan väggarna! Tassarna rusande mot dörren! Hennes allt för långa klor krafsande mot dörren! Underbart! =D

RSS 2.0