Situationskomedi

Har ni tänkt på hur irriterande komediserier (sitcoms) egentligen är på TV? Jag har inte riktigt reflekterat över det då man inte riktigt tänker på det när man tittar, då man inte riktigt ser det på samma sätt. Det liksom passar in. Men när man ser och hör det ur ett annat perspektiv så är det hur irriterande som helst!

Det jag pratar om är skratten som läggs på under skämten. När man väl kikar på serien, så tänker man inte på det, men idag låg jag i sängen medan teven var på ute i vardagsrummet. Det var sådär lagom volym så man knappt hörde vad de sa, men i varannan mening blev det paus och HAHAHA. klipp. Tyst några sekunder. En mening sägs, HAHA, klipp, tyst. Nästa mening, osv. HUR IRRITERANDE SOM HELST! Särskilt när man verkligen hör hur de biter av skrattet. Ingen fade eller så utan bara stänger av det helt.

Sen slog det mig varför de lägger på dem? Det blir ju ganska långa pauser mellan dialogerna så de tjänar i slutändan en del minuter på ett 25 min program, men? Det kan det ju inte vara. Då har de fan bra dåliga manusskrivare. Sen kom jag fram till att det måste ju vara för att amerikanerna manipulerar varandra så hårt det går. ALLT manipuleras fan. De lägger på skratten för att man ska veta att man ska skratta, att man vet att det är roligt. Det måste vara den bästa förklaringen. Visst, det är en form av serie, en sitcom, men endå! Det måste ju ha funnits en anledning till varför det blev som det blev. Numera är det ju inte ljudet från publiken som används utan allt är pålagt. Och vet inte ens om man har publik längre? Skulle inte tro det..

Tänk på detta nästa gång ni kikar på vänner, jims värld, till döden skiljer åt oss eller dylikt!Ni kommer störa er! ;)

Memories

För att hålla till goda lite så kastar jag upp lite bilder från mobilen från i somras.

Underbara årstid!!

 

 

 

Fina Flisan som älskar glass som ingen annan ;)Charmtrollet :)Mina två finasteIsabell har ett eget sätt att åka vagnen på ;)Så underbart avslappnad! Kommer bli precis som sin far ;)

 

 

Lugnet her selfDanne hitta något i sin storlek ;)

 

 

Min fisk! Värre än vilken barnunge som helst :)

 

 

Älskling <3
Japp. Såhär sover våra vackra hundar :)

 

 

Sötnöten Asta!


 

Måste väl lägga en på mig med då ;)

På Dinos på Åland om jag inte misstar mig!Ungerfär så här lycklig var jag på jobbet en dag i... Vara.


Nu närmar det sig...

Nu är det nära...

Om cirkus 10 timmar står Chrille nedanför porten och gör oss bauta tjänsten och kör oss till Arlanda. Gulle honom! Sen är det bara 3 timmar tills vi sitter på planet. Wopidoo!

Kan säga att den där tristessen har bytt ut sig till ett lugn (Har en flaska bubbel i handen, hur skulle det annars vara?) och jag känner mig klar. Lägenheten är röjd, diskmaskinen ren, väskan packad bortsett från necc och ja, det känns bra. Har super mkt rolig ny musik i Ipoden också. Mums :)

Känns dock som att man glömd något mega-viktigt.. Biljetter, pass och allt är utskriven och klart så NEJ inte det ;) Kanske bara för att jag har varit hyffsad duktig med packningen och slipper sitta igen väskan som man känner sig lite naken ;)..Så nu kommer det vara blogg-tyst här i en vecka och inte pågrund av dålig disciplin utan intenet-löshet ;)
Jag skiter it!

Lyckats packa ner kläder, väskor och skor nu.. Sen dog jag.

Borde packa allt annat skit som ska med, fixa kameran x2, en sväng till bolaget (dör av asti-absinens!) lämna stycke nycklar till dannes mami.. (Har han ens kollat om hon kan vattna blommor och ta posten? Förmodligen inte.. Han är ju karl liksom..) Städa upp så man inte kommer hem till ett bombnedslag, sätta upp en tomte eller två, middags bordes göras...

Men jag orkar verkligen. Jag har så ingen lust till någonting! Vill sätta på en film och svulla chips. Nä nu ljög jag. Men en film och en mandis iaf! Och en peppis eller två ;)


Laddaren till min digitalkamera är borta också. PANIK! Den är stendöd och inte hittar jag dannes laddare heller. Så i nuläget står vi utan kamera. MÅSTE ju ha en kamera! Inte direkt så att man släpar med sig systemkameran överallt.. Och telefonerna blir ju liggandes på rummet garanterat. Så. Semester utan bildbevis? Går ju inte!

..Åh, måste lägga över låtar till ipoden också kom jag på nu. Och med det menas med att jag har alla låtar på min Pc, så leta låtar där, till usb, till macen och itunes och sen till ipod. Woooopidoooooo. Dumt att göra det enkelt för sig ;)

USCH!


Borde inte denna dagen vara typ den gladaste då man vet att värmen väntar imorgon?

Vad gör man?

Klockan är halv tio och jag har lyckats hålla mig borta hemifrån hela dagen :)

Det har blivit lunch-date som resulterade i lite klapphandling, plantering av parfym i näsan, och wii utklassning ;) Sedan var det dags att byta date och rulla mot Hässelby för mumsig middag med finaste och en panik-impuls-gasabotten-tur till IKEA. Haha. Helt klart den kortaste turen ever där! Springa upp för rulltrapporna, ner för trappan, mot rätt avdelning, rycka åt sig varan och raskt trampa mot kassan. Haha. Snacka om impuls julklapp ;) Kan lägga till att klockan slog 19.50 när vi parkerade.... Och den kan inte ha varit mycket efter prick när vi klampa mot bilen igen. :)

Och vad kan vi lära oss utav denna dag...?


Jo Emelie skulle vara hemma och städa ja........Fri som en fågel!

Ni ser. Börjar reda dala med inläggen ;)

Hade varit så mkt smidigare om man kunde blogga via telefonen! Både med bilders sätt och tillgång. Man är ju så jävla lat när man har iföönen så man kollar ju FB och mail samt bloggar via den. Samtidigt som det är så mycket mer... befriande att skriva på datorn. Men känsla i det hela :)

Sista arbetsdagen gjordes idag fram tills 10 januari. Känns helt underbart! Kommer möjligen svida lite när jan/feb lönen dyker in, men denna lön kommer bli grym samt att vi får julbonus som täcker en månadslön med råge... Så man ska väl överleva det med ;P Förstår varför folk inte lyckas sluta på detta jobb. Haha

De senaste dagarna har varit kaostiska både jobb och privat. Så himla mkt man vill hinna med som man bara kastar längre och längre in under mattan... Börjar få lite ordning på det mesta men har fortfarande jordens jäkla klump i magen som bara skriker stress. Usch! Och kroppen skriker bara efter att få ligga på soffan. Bra kombo det där! Det är lite av min stress-syndrom. Lite stress är kalasbra för tempot och jag gillart. Men när det kommer från alla håll blir jag mer en sådan som kryper in i garderoben och gömmer mig. Jag tok-ignorerar det jag behöver göra och blir förlamad. Kanske inte lika bra.... Fast på någotvis är det någon där bak som rycker en i nacken så man får ju alltid allting allt gjort ändå, men den där mörka garderoben är så mycket mer lockande och den vinner definitivt fler ronder än diskhandskarna..Cry me a river

Är det bara jag som kan vända på en femöring?

Jag kan vara världens lyckligaste och ha ett strålande humör för att sedan bara nå botten. Kan i ena sekunden prata med Älskl. och bara känna värme i hela kroppen och vara onåbar för allt ont i världen. Sen fem minuter senare blir det en lugn låt på datorn eller en bekant/hemsk scen på teven som står på i bakgrunden och jag sitter och storbölar. (Gråta till film är väl ändå det bästa?) Känner hur otillräcklig man är och ritar upp bilder på att möjliga sätt Han kan såra mig. Eller hur missnöjd man är över hur man gjort en del val i livet... Och sådan man vill åstakomma medan vissa andra är i livet... Eller mista en av sina käraste...?..Sen om man börjar grunda i det hela kan man ju se det som att japp, jag är borta 3-4 nätter i veckan vilket absolut påverkar mitt humör. Kanske inte direkt eller till det sämre just då, men undermedvetet så sliter det ju såklart. Sen att huvudet är proppfullt med stress och panik innan julledigheten är ju en big time faktor också. Kaotiskt har det varit de senaste veckorna!

Men ändå.
Tjörn har fått mig att lyssna på Everybody hurts och jag är fast. (Detta trots att tills för ngn vecka sedan var det den enda lugna låten som fick mig att le mitt bredaste leende och den låten man ständigt hånat honom med...) Men nu kan den gå på repeat och jag mår bara sämre och sämre för varje sjungande minut. ...Och ändå kan man inte sluta lyssna... Plåga sig själv? Lite av det jag är bäst på ;D

Men kan man säga att man mår bra av att få gråta niagarafall ibland?
Att man kan komma på sig själv att, Attan, nu har jag inte gråtit på några veckor är det dags?

Nä, att gråta tror jag är bra för alla. Att på något sätt få lätta på trycket som sliter sönder oss inombords och självklart kan man bedöva allt med shopping, träning, jobb och mat. Kan pricka in allihopa på mig själv. Men att sitta och storböla en stund är ändå rätt oslagbart... Det känns på något sätt så skönt efteråt? Att man "lättat på trycket" så att säga ;)Bild från google

11 långa dagar

Tror jag hostar lugnorna ur mig!

Har en sådan otrolig ret-hosta så det finns inte! Hela halsen känns som ett enda stor rivjärn och både en och två gånger har blodsmaken spridit sig under tungan. Kanske dags att införskaffa hostmedicin? Mm.. För det har man ju tid med. =/ Tycker att jag var duktig som låg i soffan fredagkväll-söndagkväll men tydligen var det inte tillräcklig... Fan inte lust att vara inlåst denna helg med! Klättrade ju redan på väggarna förra!

Fast det värsta är träningsabstinensen. Fy faaen. Bara kryper i hela kroppen och jag bara vill vill vill till gymmet! Ut och springa! Slå på säcken! Göra några snabba situps i pausen på teven! VAD SOM! Men nää.... Mm, håningsvatten och filt. Woopidoo :(

Sista svängen i Avesta nu och det känns att julluppehållet är nära. Torsdag förmiddag bär det av hemåt igen och FÖRHOPPNINGSVIS slipper jag åka tillbaka på torsdag kväll/fredag.. (Ska till läkaren torsdag lunch därav hembesöket) Och kan mina kyltekniker bara få arslet ur vagnen och göra sitt jobb så boorde jag hinna klart med allt jag borde! Då är det bara någon enstaka dag var veckan därpå i Nacka, (hemmaplan) och sen är det 3-4 veckor leeeeeedig. Så jävla gött!! Och om 11 dagar sitter vi på planet till Canarias. Jag och min Dan. Gud vad jag längtar!

My sweet sweet home


Long time ago....

Varför har jag kvar denna blogg egentligen för? När skrev jag senast? Glömde kolla det.. ;) Men bergis innan sommaren någongång. Man har ju fan aldrig tid! Men endå går man vissa dagar och bara skakar av saker man måste få skriva av sig.

Jag saknar faktiskt skrivandet helt sjukt mycket. Kanske inte just blogg-skrivet, utan berättleserna. Att få uppgifter att lösa och skriva historier om allt från realistiska barndomtrauman till drakar som flyger över träden. Eller varför inte en dikt från medeltiden? Skrivandet har ju alltid varot en väldigt stor del i mitt liv och något som man alltid "satsat" på... Funderar stark på att skriva upp mig på någon kurs bara för att få skriva! Men så kommer vi till det där med tid. När finns den? De senaste veckorna har varit kaotiska på jobbet och förra månaden hade jag 200 timmar med rast avragen men ej pålagd OB. Kommer bli en fin december lön ;) ... Men detta medför ju att när man kommer in på hotellrummet efter en 13-15 timmars dag med en halvtimmes rast har man ingen lust att sätta på datorn och böka. Man knappar lite FB på telefonen och sedan däckar man. Eller så ligger man i koma framför teven och inte orkar röra ett finger. Men som sagt.... Saknar skrivandet!... Fan vad jag älskar vissa er. Inte uppdaterat på månader och ÄNDÅ så är det några som springer här VARJE dag! Och vissa dagar är det ett tiotal som är inne... Wow! ;P
Kanske skulle vara sig värt att rycka sig i kragen lite då ;)


...Är det sommar snart?

RSS 2.0