Snuskgubbe

Fan helt värdelöst att sotta brevid toaletten på tåget. Tycker det redan är jobbigt som det är att gå på offentliga muggar, särskilt när de sitter upptryckt i ansiktet på annan folk typ. En toalett ska ligga avskilt och så är det bara! Men att se alla äckliga gamla gubbar som går på muggen gör mig inte särskilt sugen på att sätta min fot där inne. Att veta att de har suttit på den där ringen med sin bara rumpa. Eeew! Även fast det brukar bli ton med papper på kanterna efter uppskrämning som barn så börjar det krypa i hela kroppen på mig iaf.. Jag som börjar bli kissnödig. Åh

Nya vidder

Märker att man har fått en hel annan syn på arbete efter denna vecka. Oftast är man van vid att ha en arbetstid på 9 tim om dagen? Att köra 7-16 eller typ 8-17. Nog vanligaste arbetsformen tror jag. Eller vad JAG är van vid iallafall, men känns som att det är ganska mycket standar oavsett arbetsplats. Man jobbar måndag-fredag eller som vi från livsmedel även helg men summa summarum 5-6 dagar i veckan. Nu jobbar jag 4. 4 dagar i veckan och jag har mer timmar än när jag körde 6 dagar. Den är bra.

Visserligen kommer jag att erfara här under årets gång hur vi kan arbeta typ 10 dagar på raden och det kommer bli en påfrestning. Men inte på samma sätt som mitt tidigare arbete. Förut var man helt slut efter en arbetsdag och det var trögstartat på morgonen. Men det måste ha hänt någonting under min lediga vecka här innan arbetsbyten, för jag har nog inte varit sådär jävligt trött på morgonen än. Trots att jag går upp många timmar innan vanligt och arbetar 5 timmar längre pass. Visst, när torsdagskvällen väl infinner sig då är man död. Men dagarna går inte att jämföra..

Intressant hur man idag resonerar som så, att jag kommer infinna mig i småland vid 12 tiden, (eller hur det nu blir med alla förseningar) och kommer sedan jobba till 20. Vanligtvis jobbar vi 7-20 varje dag och eftersom jag kommer ner så sent så känns detta som världens kortaste arbetsdag. Men om man tänker efter så arbetar jag fortfarane 8 timmar. Alltså nästan en fullt normal arbetsdag. Mm, synen har helt klart förändrats.

Löv the train

Sitter nu på tåget mot Småland. Eller rättare sagt, är väl på gång SNART! 06.21 skulle tåget ha gått. Tror ni att vi har lämnat stationen än? Nä. I Alvesta ska jag byta tåg och har där bara marginal på cirkus 15 minuter. Ni ser vad det har gått nu va? Tåget ska även ta en OMVÄG via Linköping eller var det Nyköping? Någon form av köping iallafall, och det lär ju inte bättra på min bytes-situation. Yes. Tjugo minuters bekanskap med SJ och jag älskar dem redan. Nu ska de få jobba. Betalat helt på tok för mycket pengar för denna ENKELbiljett och tänker inte låta dem tjappa bort allt. Jag ska vara framme i den tid det är sagt, och så enkelt är det.


Yeeej, tåget är satt i rullning! Finally ;)


Summering

Det har varit en lång vecka. En lång vecka med mycket innehåll som dock gått på tok för fort. Det är ju för sjutton söndag idag helt plötsligt! Jag hade ju tre dagars ledighet och hade tusen saker att göra. Vad hände med den tiden?? Men men, snart torsdagkväll igen ;)

För den som är intresserad började jag ju mitt nya jobb i måndags. Trivs som en tok! Det är mycket nytt och massa nytt folk, men jag tycker att det går riktigt bra. Så pass bra att jag kom på mig själv sista dagen domderandes med de andra. Haha ;)

Imorgon bär det av mot småland och det är visserligen jätte kul, mer nytt folk och ny lärning. MEN! Att infinna mig på centralen 06.00 känns inte lika lockande =/ Fast får väl se det som att jag har världens bästa pojke som kör in mig samt att jag har en dryga 5 timmars tågfärd jag kan vila ögonen på. Det blir nog bra.. Gäller bara att komma i säng idag också. Det som brukar vara den svåra biten =/ Blev ju bortskämd förra veckan av att genom att jag flängde runt mellan Uppsala och Lidingö och fick sova hemma. Det var helt okej ;) Men nu är det hotellkudden som gäller hela veckan. Får väl förmodligen åka hem fredag förmiddag... Beror väl på hur torsdagen ser ut. Är ju en bit bort liksom. Frågan är bara vem som ligger i sängen brevid mig? I "våran" grupp delar jag ju rum med Emelie, men nu? Tina har alltid enkelrum så det lär ju inte hända.. Och vet inte om de andra ens har ngn tjej i deras team? Jaja, får man väl märka..

Nä måste in i duschen nu och packe väskan. Schysst att jag numera har en stående packlista här hemma...... Get used to it.

Spännande fortsättning....

Update på den skakande kidnappningen mössan the Norrland;

DanniBoy sätter nyckeln i dörren, och sakta, halvt ljudlöst låser han upp låset och smiter in genom dörren nästintill obemärkt. Emelie märker ingenting utan står lyckligt ovetande vid spisen och lagar stadens bästa korvstroganoff.

Danne trampar försiktigt ur skorna på den rufsiga bruna dörrmattan och slänger sig framstupa ut i vardagsrummet! Han gör kullerbyttor ut på golvet, kastar sig bakom tevebänken och hoppar fram till Emelie med dragna vapen! Vart är den? Vart är min myssa?? Ge mig den!

Emelie står som fastfrusen vid spisen och pekar försiktigt mot dessikeringsbordet där mössan ligger med blänkade verktyg runt omkring sig.

Mysse! Min mysse!! Danne hoppar upp och ner och tar ett fast grepp om den. Jag visste att dumdommarna inte hade skadat dig. Jag visste det! Han gav Emelie det ondaste av onda ögat och lämnade spejjande rummet..



...Eller så kan det vara så att Danne kom hem klampandes, tog av sig arbetskläderna i hallen kommer in i köket/vardgasrummet och skriker ngt om dragna vapen, tar mössan på bordet, pussar mig i pannan och äger "dumbom".  Men hur kul var det liksom? =P

Skakande för omvärlden

Dagens händelse i västerort!
En mössa vid namn Norrlandsguld hålls gisslan under hårda bud.



Jag har gisslan! Så se till att spela dina kort rätt idag, annars kan jag inte lova att du får återse din vän i en och samma bit. Jag återkommer



De där är inte schysst!!! Lova att inte skada den! Snälla!!!!!!


Sköter du dig har du mitt ord på att han kommer hem oskadd, men känner jag minsta oro över att du inte lyder mig så kommer du ett antal svart påsar utanför din dörr ikväll


Jag ska försöka...

Försöka duger inte

Jag ringer polisen

Oj, knoppen känns väldigt löst på toppen känner jag...

Sluta... Jag ska lyda


Obay your master. Mohahaha

Jag ska alltid lyda dig. Jag lovar och svär. Du är min härskare

Du lär dig snabbt

Jag vill gärna ha en katt också


Jag är inget värd utan dig

Det ska vi väl kunna ordna.. Om du tjatar liksom. Någon form av belöning är du faktiskt värd ibland.

Jag byter bilen mot ett husdjur

Bra. Den där skrothögen är inget att ha iaf.


Får jag vara din dvärg?

Tack Maddame


Nu ger jag tillbaka mobilen till Danne :)


Tror inte du minns vad vi pratade om först. Det här är inte okej! Vad sa vi om att involvera andra?

Oj vad han kvider när man backar på honom. Lite grå i ansiktet blev han också.


C- Jag är oskyldig det var Danne som skrev

C- Har jag dödat Dannes mössa??

Ja det har du Christian. Nöjd över att du blandade dig i nu?


Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!!!!!! Förlåt, det ska inte upprepas

Försent. Försent my little friend.

C- Ja jag klagar inte, han får skylla sig själv att han hämtade kaffe


De tror jag inte.. Snälla!!

Hör av mig ikväll. Har du tur är det bara en påse utanför dörren. I´ll be watching you....


---------

Om jag tutar, vad får dig att tro att du inte ska tuta tillbaka?? Detta kommer få ödesdigra konsekvenser



-------

Obesvarde meddelanden får konsekvenser. Din vän har nu förlorat sin stolthet












To be continued...

 

--Update--

 

Neeeeej vad har du gjort!! Detta kommer att besvaras med ett vilt kuddkrig!!!!!!!!!!!!! Passa dig!

 

Så går det. Lär dig tuta mupp! Jag väntar med spänning på den där kudddetaljen =*=*=*

 


Gyros eller pasta?

Som vanling fungerar inte planerna.... Förvånas över att man fortfarande försöker göra upp dem.

Tryck - Check
Coop - Check
Stroganoffen - Får göra den liiiite senare ;)

Nu;
Lunch med Pata! =D



Behöver inte komma hem till middag

Mycket som ska hinnas med idag. Varför är man egentligen inte ledig när det står ledig i kalendern? Man har så mkt man ska hinna med...

Dagens första stopp är nu ner till tryckeriet för lite nya IDR tröjor till småchipparna som har dop/födelsedag på lördag. Sen mot coopen för lite nödvändig handling. Har dock ingen koll på matbehovet för fem öre men det löser sig. Behöver tandkräm iaf =D Sen hem och laga tusen kilo stroganoff åt lilla elvis på jobbet. Förlåt, mitt GAMLA jobb. Jäklar vad konstigt det känns...

Det är period ett iaf. Sen period två kommer bestå av stopp på GAMLA jobbet och lämna mat samt arbetskläder... Sen är det lite luddigt. Stavsnäs för att träffa underbara Malin? Tyresö för Mami och hundar? Mormor kanske? Något annat? Ja, det får väl förmiddagen utvisa helt enkelt.....

Feeling idag?


Ordvitsat

Jag skulle nog kunna utrycka mig som att jag är "mellan två jobb" just nu..

Hoho!



Mina troll

Fick bara sån enorm lust efter Asta och Doris! Mula ner ansiktet i pälsen och brottas lite på golvet. Mina sötnötar. Fan, ju fler dagar som går desto mer märker man hur jävla mycket man saknar en pälsboll hemma! Så van att alltid ha en vovve eller liten kisse springades runt benen....






Den här bilden ger en på en gång ett brett leende på läpparna. Man vet vad som väntar. Ett snabbt ryck mot ansiktet och man är blöt överallt. Mitt bustroll! :)







Mina bästaste





Nu vet jag vad jag ska göra någon kväll denna vecka.. Eller kanske till och med sno dom en hel dag..

Hum.. =D

Bara en sista gång....

Vad hände med tiden? Vad hände med att det alltid var så långt till saker och ting och att man aldrig var framme där man ville? Just nu skulle jag lätt kunna spola tillbaka ett år eller två.

Imorgon är min sista dag på Willys. Min sista ARBETSlunch med Jea. Min sista in och utstämpling. Min sista dag att sätta nyckeln i hänglåset, sista dagen jag går in på mitt fryslager och känner stolthet, sista dagen med gnäll över pallar som är i vägen och griniga kunder som inte kan hitta ströbrödet. Det är sista dagen jag loggar in i AXBO, sista dagen med saldokontroll och sista dagen jag kollar orderförslag.. Shit.

Willys har jag hatar många dagar och vart så less på men det har alltid varit min trygghet. Det var mitt första riktiga jobb, och den betalade min första lön och räkning. Jag har alltid vetat vart jag befann mig och vad jag kunde sträva efter. Jag började extra i kassan som alla andra men var snabbt ute på golvet och visade framfötterna. Det resulterade i att jag blev charansvarig. Och nu är jag frysansvarig. Jag har jourat, öppnat/stängt butiken och jag är hemma. Jag vet vart allt är, jag vet hur allt fungerar. Tro det eller ej, men folk ser upp till mig, de tycker jag är ganska högt uppställd och ber mig om råd och hjälp. Det känns bra. Jag är en oldtimer med status helt enkelt ;)

Ledarutbildningar och dylikt har varit på tal, men jag vill inte jobba i butik. Jag vill inte sitta i samma by hela livet, jag är för ombytlig för det. Fast ändå inte.. Jag är ju väldigt trofast och tycker om att veta vad som sker och väntas, men just butiksrutiner spyr jag på just nu. Nu blir det ju butiker om dagarna iaf, men långt ifrån samma sak...

Fast just nu är fjärilarna i magen enorma! Jag kommer lämna min trygghet med stor kunskap till vadå? En sak jag inte vet ett piss om egentligen och jag kommer bli en rookie igen. En rookie! God. Men det är bra. Bara att ta ett stort kliv över......


Vad som dock slog mig idag var att jävlar vad jag kommer sakna alla stammisar! Mina goa gubar och söta damer som alltid stannar och pratar skit en stund oavsett dag och stress. Och min entrecotegubbe. Min favorit av alla.. Fick dock träffa honom idag :) Nä det kommer nog kännas väldigt mkt.. Usch, kommer nog bli en blöt kind eller två imorgon känner jag ;)



Oj. Måste ju för sjutton tömma skåpet imorgon också! Det som är fullt med så mkt skit.. Åh

RSS 2.0